Otvorenje izložbe GODIŠNJA IZLOŽBA OSTVARENJA HRVATSKIH ARHITEKTICA I ARHITEKATA U 2022. GODINI održati će se u:

utorak, 13.02.2024. u 18:00 sati u predvorju dvorane Graditeljske škole Čakovec

na adresi Športska ulica 1 u Čakovcu.

Izložba će biti otvorena u razdoblju: 13.02. – 25.02.2024. svakim danom od 8-18 h.

ORGANIZATORI:

Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA)

Udruženje arhitekata Međimurja (UAM)

Radove Godišnje izložbe ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2022. godini valorizirao je stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Iva Letilović, Dinko Peračić, Vanja Rister (predsjednik), Rosa Rogina (Stručni savjet) i Mojca Smode Cvitanović (Savjet nakladništva).

Nominirana ostvarenja predstavljena su kratkim izlaganjima autora 20. travnja 2023. godine u sklopu Dana arhitekata 7.0 u Providurovoj palači u Zadru.

DODIJELJENE GODIŠNJE NAGRADE PO KATEGORIJAMA:

Nagrada ‘Viktor Kovačić’ za životno djelo dodijeljena je Nikoli Bašiću.

Nagradu ‘Viktor Kovačić‘ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2022. godini dobio je Davor Bušnja za JAŠIONICU * ZK odjel Općinskoga građanskog suda u Zagrebu (OGSZG) – Gruntovnicu.

Nagradu ‘Drago Galić’ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2022. godini dobio je Nikola Fabijanić za Kuću na Pećini.

Nagrada ‘Bernardo Bernardi’ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2022. godini dodijeljena je Emilu Jurcanu za Rekonstrukciju rimskog kazališta.

Nagrada ‘Neven Šegvić’ za publicistički, kritički, znanstven-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2022. godini dodijeljena je Ani Dani Beroš, Tamari Bjažić Klarin, Vedranu Duplančiću, Sabini Sabljić i Nikoli Škariću za dokumentarni serijal Čovjek i prostor.

Na Godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2022. godini prijavljeno je 67 radova: 58 ostvarenja i 9 publicističkih i nakladničkih radova.

ORGANIZACIJA I POSTAV:

UAM i učenici Graditeljske škole Čakovec

DIZAJN I VIZUALNI IDENTITET:

Niko Mihaljević i Petra Milički

LEKTURA:

Maja Trinajstić

TISAK:

Arskopija, Zagreb

ZAHVALE:

Prorektorici za umjetnost, kulturu i međusveučilišnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu Jasenki Ostojić, ravnatelju Studentskog centra u Zagrebu Mirku Bošnjaku, Članovima Savjeta, članovima Društava arhitekata, autorima prijavljenih ostvarenja, korisnicima i vlasnicima objekata, svim kolegicama i kolegama koji svojim angažmanom i entuzijazmom podržavaju rad Udruženja i Graditeljskoj školi Čakovec.