12. BIJENALNA IZLOŽBA UAM-A

Udruženje arhitekata Međimurja je strukovna udruga koja djeluje u Međimurskoj županiji i dio je krovne udruge Udruženje hrvatskih arhitekata, te danas broji 39 članova. Okuplja arhitekte koji djeluju na raznim područjima – u arhitektonskom projektiranju, prostornom planiranju i obrazovanju, s ciljem unapređenja i razvoja arhitektonske struke. U aktivnostima koje provodi, djeluje na afirmaciji poziva i zvanja arhitekta, te kao ravnopravni partner sudjeluje u stvaranju primjerenih odnosa između struke i legislative, gospodarstva, graditeljskog nasljeđa i prirode.

Članovi Udruženja od osnutka 1994.g redovito predstavljaju svoje radove na uvid javnosti bienalnim izložbama.

Ove godine održava se 12. po redu pod nazivom „PROJEKTI I REALIZACIJE 2016-2017.“ godine na kojoj se odazvao 21.član.

Izložba je rezultat rada arhitekata naše županije koji svojim projektima i realizacijama unose promjene u okolini te žele svojim djelovanjem pokušati usmjeriti na problematiku javnog prostora i sadržaja.

Nasuprot već renomiranim arhitektima s izgrađenim rukopisom, ne može biti nezapažena pojava novih imena mladih kolega kod kojih se primjećuje velika želja i energija za djelovanjem u različitim područjima arhitekture, pogotovo ambicioznost za otkrivanjem i približavanjem tema arhitekture i urbanizma najmlađim članovima u školskim klupama.