13. BIJENALNA IZLOŽBA UAM-A

Bijenalne izložbe važan su doprinos dvadesetsedmogodišnjem kontinuiranom djelovanju Udruženja arhitekata Međimurja, te uz pojedinačne autorske izričaje njegovih članica i članova, predstavljaju i prikaz specifičnog povijesnog trenutka u kojem se nalazi cjelokupno društvo, jer oblikovanje prostora nikada nije odvojivo od ljudi i konteksta u kojem nastaje.

13. bijenalna izložba, predstavljanjem projekata projektiranih i izvedenih tijekom 2018. i 2019. godine, daje sažetak slojevitosti i kompleksnosti bavljenja pitanjima prostora, pri tome ostavljajući izlagačima slobodu odabira i prikaza radova prema vlastitim autorskim kriterijima i nahođenju.

Na izložbi izlaže 23 izlagača, a naš primarni zadatak je odgovorno planiranje i projektiranje, te kvalitetan spoj umjetničkog i inženjerskog znanja u unapređenju oblikovanja prostora. Dodatno nastojanje UAM-a je da zajedničkim radom svojih članica i članova aktivno sudjeluje u iniciranju i provođenju interdisciplinarnih programa u zajednici koji afirmiraju arhitekturu, urbanizam i prostorno planiranje.

Izložba se održava u prostoru Metalske jezgre u Čakovcu (Bana J. Jelačića 22D) te će biti otvorena od 18.5.2021. do 1.6.2021., svaki dan (osim nedjelje) od 8:00 do 19:00 sati.